Solceller

Vi är takläggare, montörer och elektriker under samma tak för att tillhandahålla våra kunder säkra och konkurrenskraftiga lösningar. Det i kombination med produkter ifrån ledande producenter gör att vi kan lämna långa garantier på material och tjänster. Vi lämnar alltid en klar och tydlig offert och betalning sker alltid efter utfört arbete. Vår målgrupp är villaägare i region Stockholm.

solceller kungsängen

”Högeffektiva solceller med lång garanti och stilfull design”

Varför investera i solceller?

Stöd & ROT-avdrag

Stöd & ROT-avdrag

Idag kan man välja mellan att söka investeringsstöd eller få ROT-avdrag. Investeringsstödet är 20 % och ROT-avdraget finns ett schablon på 9 % av den kompletta kostnaden.

Miljön

Miljön

Solcellerna har en väldigt lång livslängd och producerar miljövänlig el vilket bidrar till en fossilfri framtid för kommande generationer.

Kostnadseffektivt

Kostnadseffektivt

Kostnaden för solceller har sjunkit dramatiskt de senaste 10 åren. Det i kombination med låga räntor och bidrag möjliggör en finansiell plan som kan ge avkastning redan vid första året.

Okomplicerat

Okomplicerat

Bygglov för solceller är nästintill upphävd för de flesta modellerna och du kan snabbt komma igång med ditt projekt.

Solceller – En investering med flera vinnare

Att installera solceller och därmed producera sin egen el vinner både du och miljön på. Eftersom solen är en förnybar, miljövänlig källa påverkar eltillverkningen inte vårt klimat. Du i din tur behöver inte påverkas fullt lika mycket av elmarknadens skiftande priser. Investeringen kommer innebära en sänkning av hemmets driftkostnader och leverera miljövänlig el bra många år in i framtiden. Året om, dygnet runt oberoende av årstid och väder.

Få en kostnadsfri offert!

Vi hittar den lösning som passar bäst för ditt tak.

Så fungerar solenergi

När solens strålar träffar solcellerna omvandlas dem till elektrisk energi. Detta genom att cellernas ovansida blir negativt laddade samtidigt som undersidan förses med en positivt laddning vilket då genererar likström. För att denna likströmmen sedan ska kunna användas i ditt hushåll förs den till en växelriktare som reformerar den till växelström.

Att det är skralt om soltimmar här i Sverige under höst och vinter är en tanke som får många att tvivla på solceller. Helt i onödan eftersom vårt klimat visat sig vara optimalt för den här formen av elproduktion.

  1. Solcellerna fungerar som allra bäst då det är svalt. De lägre temperaturerna har rent av en positiv inverkan. För varma förhållanden har visat sig kunna medföra energiläckade från cellerna.
  2. Man behöver heller inte vara orolig för molnighet då ens solceller producerar el även under solfattiga timmar. Panelerna producerar från morgon tills solen gått ner men det krävs inte att solen skiner direkt på dem.
  3. Snön i sin tur hjälper produktionen genom att reflektera strålarna och intensifiera strålningen. Även om cellerna är täckta med is och regn kommer solens strålar att hitta igenom.
  4. Faktum är därtill att solen skiner mer än vad man kanske tror. Instrålingen är exempelvis lika hög här som i bland annat Tyskland.

Optimal verkningsgrad

Hur hög verkningsgraden är beror på ett flertal faktorer. Bland annat på väderstreck, takvinkel, vilken form av solpanel du väljer att investera i liksom temperaturerna de utsätts för. Med fullständig kunskap och mångårig erfarenhet hjälper vi dig givetvis att välja ut den optimala platsen och komma med tips och råd inför inköpet. Målet är alltid att aktivt hitta en lösning som ger kunden maximal utdelning för pengarna. Du kommer redan snart märka skillnad ekonomiskt till följd av sänkta elkostnader. Överflödig el kan du sedan själv välja att antingen spara till månader då dina solceller inte genererar lika stora mängder. Eller så säljer du den vidare.

En viktig insats för miljön

Att tänka grönt ligger i tiden och solceller är, som redan nämnt, en förnybar energikälla vars produktion inte genererar skadliga koldioxidutsläpp. Du kommer enkelt bidra till att minska användningen av ändliga resurser och dessutom föregå med ett gott exempel. Idag kan men se solceller på allt från mindre villor till flerfamiljsbostäder, företag och större industrier till följd av det ökade intresset.

Så här går det till:

1. OFFERT

1. OFFERT

I samråd med era önskemål tar vi fram en kostnadsfri offert. Offerten är tydlig med vad som ingår, vad det kostar och tidsåtgång.

2. BESTÄLLNING

2. BESTÄLLNING

Efter beställning planeras leverans samt byggstart. Vi skickar en föranmälan till nätägaren och meddelar att det inom kort monteras nya solceller.

3. LEVERANS

3. LEVERANS

Eventuell omläggning utförs samt installation av paneler. Behörig elektriker utför drifttest samt installation av växelriktare vid lämplig plats.

4. BETALNING

4. BETALNING

När taket är färdigmonterat och arbetsplatsen städat skickas fakturan med 10 dagars betaltid. Möjlighet till räntefri avbetalning finns, fråga gärna så berättar vi mer.

Vi har utfört arbeten i stora delar av Stockholms län och vi är bland annat verksamma på följande orter