Solceller

Vi är takläggare, montörer och elektriker under samma tak för att tillhandahålla våra kunder säkra och konkurrenskraftiga lösningar. Det i kombination med produkter ifrån ledande producenter gör att vi kan lämna långa garantier på material och tjänster. Vi lämnar alltid en klar och tydlig offert och betalning sker alltid efter utfört arbete. Vår målgrupp är villaägare i region Stockholm.

solceller kungsängen

”Högeffektiva solceller med lång garanti och stilfull design”

Varför investera i solceller?

Stöd & ROT-avdrag

Stöd & ROT-avdrag

Idag kan man välja mellan att söka investeringsstöd eller få ROT-avdrag. Investeringsstödet är 20 % och ROT-avdraget finns ett schablon på 9 % av den kompletta kostnaden.

Miljön

Miljön

Solcellerna har en väldigt lång livslängd och producerar miljövänlig el vilket bidrar till en fossilfri framtid för kommande generationer.

Kostnadseffektivt

Kostnadseffektivt

Kostnaden för solceller har sjunkit dramatiskt de senaste 10 åren. Det i kombination med låga räntor och bidrag möjliggör en finansiell plan som kan ge avkastning redan vid första året.

Okomplicerat

Okomplicerat

Bygglov för solceller är nästintill upphävd för de flesta modellerna och du kan snabbt komma igång med ditt projekt.

Solceller – En investering med flera vinnare

Att installera solceller och därmed producera sin egen el vinner både du och miljön på. Eftersom solen är en förnybar, miljövänlig källa påverkar eltillverkningen inte vårt klimat. Du i din tur behöver inte påverkas fullt lika mycket av elmarknadens skiftande priser. Investeringen kommer innebära en sänkning av hemmets driftkostnader och leverera miljövänlig el bra många år in i framtiden. Året om, dygnet runt oberoende av årstid och väder.

Få en kostnadsfri offert!

Vi hittar den lösning som passar bäst för ditt tak.

Så fungerar solenergi

När solens strålar träffar solcellerna omvandlas dem till elektrisk energi. Detta genom att cellernas ovansida blir negativt laddade samtidigt som undersidan förses med en positivt laddning vilket då genererar likström. För att denna likströmmen sedan ska kunna användas i ditt hushåll förs den till en växelriktare som reformerar den till växelström.

Att det är skralt om soltimmar här i Sverige under höst och vinter är en tanke som får många att tvivla på solceller. Helt i onödan eftersom vårt klimat visat sig vara optimalt för den här formen av elproduktion.

  1. Solcellerna fungerar som allra bäst då det är svalt. De lägre temperaturerna har rent av en positiv inverkan. För varma förhållanden har visat sig kunna medföra energiläckade från cellerna.
  2. Man behöver heller inte vara orolig för molnighet då ens solceller producerar el även under solfattiga timmar. Panelerna producerar från morgon tills solen gått ner men det krävs inte att solen skiner direkt på dem.
  3. Snön i sin tur hjälper produktionen genom att reflektera strålarna och intensifiera strålningen. Även om cellerna är täckta med is och regn kommer solens strålar att hitta igenom.
  4. Faktum är därtill att solen skiner mer än vad man kanske tror. Instrålingen är exempelvis lika hög här som i bland annat Tyskland.

Optimal verkningsgrad

Hur hög verkningsgraden är beror på ett flertal faktorer. Bland annat på väderstreck, takvinkel, vilken form av solpanel du väljer att investera i liksom temperaturerna de utsätts för. Med fullständig kunskap och mångårig erfarenhet hjälper vi dig givetvis att välja ut den optimala platsen och komma med tips och råd inför inköpet. Målet är alltid att aktivt hitta en lösning som ger kunden maximal utdelning för pengarna. Du kommer redan snart märka skillnad ekonomiskt till följd av sänkta elkostnader. Överflödig el kan du sedan själv välja att antingen spara till månader då dina solceller inte genererar lika stora mängder. Eller så säljer du den vidare.

En viktig insats för miljön

Att tänka grönt ligger i tiden och solceller är, som redan nämnt, en förnybar energikälla vars produktion inte genererar skadliga koldioxidutsläpp. Du kommer enkelt bidra till att minska användningen av ändliga resurser och dessutom föregå med ett gott exempel. Idag kan men se solceller på allt från mindre villor till flerfamiljsbostäder, företag och större industrier till följd av det ökade intresset.

Så här går det till:

1. OFFERT

1. OFFERT

I samråd med era önskemål tar vi fram en kostnadsfri offert. Offerten är tydlig med vad som ingår, vad det kostar och tidsåtgång.

2. BESTÄLLNING

2. BESTÄLLNING

Efter beställning planeras leverans samt byggstart. Vi skickar en föranmälan till nätägaren och meddelar att det inom kort monteras nya solceller.

3. LEVERANS

3. LEVERANS

Eventuell omläggning utförs samt installation av paneler. Behörig elektriker utför drifttest samt installation av växelriktare vid lämplig plats.

4. BETALNING

4. BETALNING

När taket är färdigmonterat och arbetsplatsen städat skickas fakturan med 10 dagars betaltid. Möjlighet till räntefri avbetalning finns, fråga gärna så berättar vi mer.

Solceller i Kungsängen

I Kungsängen kan du dra nytta av solceller för att producera din egen energi! Hos Sol och Takspecialisten erbjuder vi ett brett utbud av lösningar som passar olika tak och budgetar. Att installera solceller kan vara en smart och hållbar investering för att minska dina elräkningar och minska miljöpåverkan.

Solceller i Sollentuna

Att använda solceller för att producera elektricitet är ett smart val i Sollentuna. Vi på Sol och Takspecialisten har stor erfarenhet av att installera solceller, och vi har de bästa produkterna och tjänsterna för att möta dina behov. Du kan alltid lita på oss för att ge dig kvalitativ och pålitlig service.

Solceller i Täby

Täby kan dra nytta av den obegränsade potentialen hos solenergi. Genom att installera solceller från Sol och Takspecialisten kan du hjälpa till att minska beroendet av elnätet och bidra till en grönare framtid. Vi erbjuder en mängd olika alternativ och tjänster för att hjälpa dig att utnyttja solenergins fördelar på det mest effektiva sättet.

Solceller i Vallentuna

Solceller är ett smart sätt att dra nytta av solenergi i Vallentuna. Sol och Takspecialisten har den erfarenhet och kompetens som krävs för att installera solceller på taket på ditt hem eller företag. Vi har marknadsledande material och produkter som kan hjälpa dig att producera din egen energi och spara pengar på din elräkning.

Solceller i Åkersberga

Åkersberga kan dra nytta av solenergi genom solceller anpassade efter ditt tak. Hos Sol och Takspecialisten erbjuder vi olika högkvalitativa solcellslösningar för att du ska kunna minska dina elkostnader och bidra till en grönare framtid. Vi ger kostnadsfria offertförslag och erbjuder en rad olika betalningsalternativ.

Solceller i Norrtälje

Sol och Takspecialisten erbjuder en uppgradering till solenergi för fastigheter i Norrtälje. Våra specialister har lång erfarenhet av att installera solceller anpassade efter dina behov och din budget. Genom att välja solceller från oss kan du dra nytta av solenergi, minska din elkostnad och sänka din klimatpåverkan.

Solceller i Danderyd

Varför inte välja solceller för att producera din egen el i Danderyd? Sol och Takspecialisten har många års erfarenhet av att installera solceller, och vi har en bred kunskap om de produkter och tjänster som passar dina behov och budget. Dra nytta av solenergi och minska din beroende av elnätet idag!

Solceller i Tyresö

Du kan dra nytta av solceller för att minska dina elkostnader och minska miljöpåverkan i Tyresö. Sol och Takspecialisten har specialister som hjälper dig att välja den bästa solcellslösningen baserat på din fastighets behov och budget. Vi erbjuder också installations- och underhållstjänster för att garantera din solcellsanläggning fungerar effektivt.

Solceller i Järfälla

Det är möjligt att producera din egen el med solceller i Järfälla! Hos Sol och Takspecialisten har vi bred erfarenhet av att installera solcellsanläggningar av högsta kvalitet i hem och företag. Vi ger kostnadsfria offertförslag och erbjuder en rad olika betalningsalternativ för att göra det lätt för dig att välja det alternativ som passar dig.

Solceller i Upplands Väsby

Vi kan hjälpa dig att utnyttja solenergin i Upplands Väsby. Hos Sol och Takspecialisten erbjuder vi solcellslösningar som hjälper dig att minska din beroendet av elnätet och betala mindre för elen. Vi använder oss av de senaste produkterna och teknikerna för att säkerställa att din solcellsanläggning ger bästa möjliga resultat.

Solceller i Älta

Älta har stor potential att dra nytta av solenergi genom användning av solceller. Hos Sol och Takspecialisten har vi stor erfarenhet av att installera solceller som passar alla taktyper och storlekar. Vi erbjuder de bästa tjänsterna och produkterna som ger dig möjlighet att spara pengar på dina elkostnader och samtidigt bidra till en renare miljö.

Solceller i Nacka

Att installera solceller i Nacka är ett enkelt och effektivt sätt att producera din egen el. Sol och Takspecialisten hjälper dig att välja de bästa solcellerna för dina behov. Vi har ett brett utbud av produkter och tjänster som passar både små och stora fastigheter och hjälper dig att minska dina elkostnader.

Solceller i Stockholm

Sol och Takspecialisten är din specialiserade partner för solcellslösningar i Stockholm. Vi erbjuder högkvalitativa solcellslösningar som passar alla typer av tak, inklusive platta tak, sluttande tak och tak med växter. Vi hjälper dig att välja det bästa solcellssystemet för dina behov och budget och garanterar pålitliga tjänster från start till slut.