Takläggare Nacka

Sol & Tak Specialisten – Din takläggare i Nacka. Att ta hand om sitt tak är en viktig del av att säkerställa en trygg och bekväm vistelse i sitt hem. Taktegel eller plåt skapar en skyddande barriär åt ditt hus, som skyddar det mot väder och vind. Men när taket börjar åldras och få sprickor och skador, är det viktigt att få det bytt av en professionell takläggare. Sol & Tak Specialisten är din lokala takläggare i Nacka som kan erbjuda ett brett utbud av takrelaterade tjänster.

Som takläggare i Nacka kan Sol & Tak Specialisten erbjuda en mängd olika tjänster. Dessa inkluderar takinstallation, takbyte, ombyggnad, takreparation och takunderhåll. Tack vare företagets erfarenhet och expertis kan de arbeta med alla typer av tak, oavsett om det är tegelpannor, plåt, papptak eller ett grönt tak. Sol & Tak Specialisten går inte bara på besök för att inspektera taket och ge en offert på arbete. De går även igenom hela processen, från början till slut. Detta inkluderar allt från att ta bort det gamla taket, till installationen av det nya taket. Företaget följer alltid gällande standarder och säkerhetspraxis för att säkerställa att taket installeras med högsta kvalitet.

Takläggare Älta

Takläggare Nacka – Vi arbetar med följande taktyper:

Få en kostnadsfri offert!

Vi hittar den lösning som passar bäst för ditt tak.

betong

Utför renovering och nybyggnation av alla sorters betongpannor. Betongpannor är extremt slitstarkt och ytbelägget varar i cirka 30 år. Betong tak är både ekonomiskt och hållbart, därför är det också det vanligaste takbeklädnaden i Sverige.

lertegel

Ett klassiskt takbeklädnad. Lertegel har använts i tusentals år. Nackdelen med lertegel är att teglet med tiden får frostsprängningar när mossan ligger på. Därför viktigt att försöka hålla mossan borta.

falsad-plat

Takläggarens favorit val. Ett slitstarkt val. Handknäckt bandat plåt är överlägset det mest hållbara tak-alternativet. Att det dessutom ser vackert ut gör inte saken sämre.

schingel

Internationellt populärt takbeklädnad dock inte i Sverige. Shingel tak är extremt tätt och väger inte mycket. Ett bra alternativ vid klena takstolar.

ytpapp

Används primärt på låglutande tak. Klarar 0 gradigt tak. Mattan skruvas fast och svetsas mellan skarvarna.

profilerad-plat

Plåt som ibland ser ut som betongpannor. Relativt bra alternativ. Nackdelen med Profilerat plåttak är att det måste skruvas fast mot läkten. Dessa skruvars packning behöver med tiden bytas ut. Något som många husägare missköter vilket leder till att vatten läcker igenom.

Så här går det till:

1. OFFERT

1. OFFERT

I samråd med era önskemål tar vi fram en kostnadsfri offert. Offerten är tydlig med vad som ingår, vad det kostar och tidsåtgång.

2. BESTÄLLNING

2. BESTÄLLNING

Efter beställning planeras leverans samt byggstart. Vi skickar en föranmälan till nätägaren och meddelar att det inom kort monteras nya solceller.

3. LEVERANS

3. LEVERANS

Eventuell omläggning utförs samt installation av paneler. Behörig elektriker utför drifttest samt installation av växelriktare vid lämplig plats.

4. BETALNING

4. BETALNING

När taket är färdigmonterat och arbetsplatsen städat skickas fakturan med 10 dagars betaltid. Möjlighet till räntefri avbetalning finns, fråga gärna så berättar vi mer.

Vad finns det för typ av takomläggningar vi utför i Nacka med omnejd?

Om du vill förlänga livslängden och säkerheten för ditt tak, rekommenderar Sol & Tak Specialisten regelbundet underhåll. Deras erfarna takläggare kan utföra en omfattande takkontroll för att hitta och åtgärda problem innan de orsakar skada på taket eller hemmet. De kan också ge råd och tips om hur man tar hand om sitt tak för att förlänga dess livslängd. Detta inkluderar att hålla takrent, ta bort löv och skräp, och anlita en takläggare för att inspektera och reparera taket varje år.

När det gäller att välja en takläggare för takbyte, är det viktigt att välja en som är erfaren och kan ge en hög kvalitet och prisvärd installation. En bra takläggare kommer att använda de bästa tillgängliga materialen och vara kvalificerade för att utföra arbetet. Innan du väljer en takläggare i Järfälla för ditt takbyte, fråga alltid om referenser och kontrollera online för omdömen och recensioner från andra kunder.

Sol & Tak Specialisten är din lokala takläggare i Järfälla som kan erbjuda en fullständig takservice, oavsett om du behöver takreparation, ombyggnad eller installation av nytt tak. Tack vare företagets erfarenhet och expertis kan du lita på att ditt tak kommer att installeras med högsta kvalitet och komma att hålla i många år framöver. Tänk på att ta hand om ditt tak genom att anlita en takläggare för att utföra underhåll och regelbundet inspektera det för problem. Kontakta Sol & Tak Specialisten idag för en offert på din takrelaterade tjänst.

 

Takrenovering:
Taket är en av de mest utsatta delarna på en byggnad och kräver frekvent underhåll och ibland till och med en fullständig renovering. Vi har specialiserat oss på takrenovering och kan erbjuda en mängd olika tjänster såsom byte av takplattor, reparation av takläckage eller jämn en fullständig takrenovering. Vi kan även förse dig med professionell rådgivning om vilka underhållsåtgärder som krävs för att hålla ditt tak i toppskick.

Takomläggning:
En takomläggning är en kostnadseffektiv lösning som ger ditt tak ett nytt liv utan att byta ut hela taket. Vi kan installera ett nytt tak ovanpå det befintliga taket, vilket ger en slät och jämn yta utan att behöva ta bort det befintliga taket. Detta är oftast en snabbare och billigare lösning än en fullständig takrenovering och kan spara dig både tid och pengar i längden.

Takisolering:
Korrekt takisolering är en viktig faktor för att hålla ditt hus varmt och minska energikostnaderna. Vi erbjuder en mängd olika isoleringsmaterial och har expertis på olika isoleringsapplikationer. Vi kan göra en noggrann bedömning av ditt tak och förse dig med professionell rådgivning om vilken isolering som bäst passar dina behov.

Takbesiktning:
Det är viktigt att genomföra en takbesiktning regelbundet för att upptäcka eventuella problem i tid och hindra dem från att utgöra en säkerhetsrisk för dig och din familj. Vi kan genomföra en takbesiktning och förse dig med våra professionella rekommendationer.

Sol & Tak Specialisten är en av de ledande takläggarna i Nacka. Vi erbjuder en mängd olika tjänster för alla typer av tak, inklusive takläggning, takomläggning, takrenovering, takisolering och takbesiktning. Vi är stolta över att erbjuda högsta kvalitet och professionellt utfört arbete, och vi gör allt vi kan för att uppfylla våra kunders behov och överträffa deras förväntningar. Om du vill lära dig mer om takrenovering och takarbete, kan du besöka följande extern länk från Vi i Villa

Kontakta oss Läs mer om solceller

När är bästa årstiden för ett takbyte?

Det finns egentligen ingen årstid som är bättre än någon annan då man ska lägga om sitt tak utan det går att utföra ett takbyte året om, även på vintern. Dock bör man undvika att lägga om taket under perioder med mycket nederbörd eller då det är mycket varmt ute.

Hur lång tid tar ett takbyte?

Normalt tar det cirka 2 veckor att lägga om taket på en normalstor villa. Dock finns det flera olika faktorer som kan påverka tiden som bland annat hur stort taket är och vilket takmaterial som ska läggas. Andra saker som också påverkar tiden är om taket har många vinklar och vrån och om taket har en kraftig taklutning.

Hur ofta behöver man utföra ett takbyte?

Normalt bör man genomföra ett takbyte då taket har uppnått en ålder på 40 år, om det inte innan dess inträffat skador som gör att det läcker in vatten. Då bör man istället planera in en takomläggning snarast innan de uppstår kostsamma fuktskador inne i fastigheten.

Hur vet man att det är dags att göra ett takbyte?

Om taket läcker in vatten, det finns fukt och/eller mögel på vinden, då takläkten har fått röta eller då takmaterialet är slitet bör man genomföra en takomläggning. Enklast är att inspektera sitt tak varje år för att kontrollera om det finns skador som kan påverka takets täthet. Man kan också inspektera vinden för att se om det finns fukt eller mögel, vilket är ett tecken på att det är dags att byta tak.

Kan man renovera ett tak?

Om taket inte har uppnått sin förväntade livslängd och fortfarande har ett tätskikt som håller tätt går det att förlänga takets livslängd. Exempelvis kan man tvätta, skrapa och måla om sitt tak så taket får ett nytt ytskikt som skyddar taket mot väder och vind. Framför allt behöver betongpannor och takplåt underhållas löpande så att de klarar av att uppnå sin förväntade livslängd. Boka tid för kostnadsfri offert för takomläggning i Nacka

Section