Takrenoveringar

Att se över takets skick före solcells-installationen är alltid en bra idé. Är taket gammalt är det klokt att montera nytt tätskikt innan. På Sol och Takspecialisten hjälper vi våra kunder med alla sorters takrenoveringar. Vår personal är utbildade för arbeten med tätskikt, betong, tegel, bitumen, samt plåttak. Allt material är av högsta standard och noggrant utvald för att hålla länge i vårt nordiska klimat. Det gör att vi tryggt kan lämna 10 års vattentätsgaranti på alla våra takomläggningar! 

Vi arbetar med följande taktyper:

betong

Utför renovering och nybyggnation av alla sorters betongpannor. Betongpannor är extremt slitstarkt och ytbelägget varar i cirka 30 år. Betong tak är både ekonomiskt och hållbart, därför är det också det vanligaste takbeklädnaden i Sverige.

lertegel

Ett klassiskt takbeklädnad. Lertegel har använts i tusentals år. Nackdelen med lertegel är att teglet med tiden får frostsprängningar när mossan ligger på. Därför viktigt att försöka hålla mossan borta.

falsad-plat

Takläggarens favorit val. Ett slitstarkt val. Handknäckt bandat plåt är överlägset det mest hållbara tak-alternativet. Att det dessutom ser vackert ut gör inte saken sämre.

schingel

Internationellt populärt takbeklädnad dock inte i Sverige. Shingel tak är extremt tätt och väger inte mycket. Ett bra alternativ vid klena takstolar.

ytpapp

Används primärt på låglutande tak. Klarar 0 gradigt tak. Mattan skruvas fast och svetsas mellan skarvarna.

profilerad-plat

Plåt som ibland ser ut som betongpannor. Relativt bra alternativ. Nackdelen med Profilerat plåttak är att det måste skruvas fast mot läkten. Dessa skruvars packning behöver med tiden bytas ut. Något som många husägare missköter vilket leder till att vatten läcker igenom.

Få en kostnadsfri offert!

Vi hittar den lösning som passar bäst för ditt tak.

Så här går det till:

1. OFFERT

1. OFFERT

I samråd med era önskemål tar vi fram en kostnadsfri offert. Offerten är tydlig med vad som ingår, vad det kostar och tidsåtgång.

2. BESTÄLLNING

2. BESTÄLLNING

Efter beställning planeras leverans samt byggstart. Vi skickar en föranmälan till nätägaren och meddelar att det inom kort monteras nya solceller.

3. LEVERANS

3. LEVERANS

Eventuell omläggning utförs samt installation av paneler. Behörig elektriker utför drifttest samt installation av växelriktare vid lämplig plats.

4. BETALNING

4. BETALNING

När taket är färdigmonterat och arbetsplatsen städat skickas fakturan med 10 dagars betaltid. Möjlighet till räntefri avbetalning finns, fråga gärna så berättar vi mer.

Vi är verksamma i hela Stor Stockholm och gjort många takomläggningar/renoveringar i orter som: Älta, Kungsängen, Norrtälje, Täby, Järfälla, Sollentuna, Nacka, Upplands Väsby, Åkersberga, Stockholm, Tyresö, Danderyd & Vallentuna