Takläggare Täby

Varför Sol & Tak Specialisten är din bästa takläggare i Täby? Har du problem med ditt tak eller vill du bygga ett nytt? Då är Sol & Tak Specialisten din bästa lösning. Vi är specialiserade på takrenovering, takläggning och takomläggning i Täby och vi har expertis på alla typer av tak. Vi erbjuder också andra tjänster såsom takisolering och takbesiktning, och alltid med högsta kvalitet och professionellt utfört arbete. I detta inlägg kommer vi att diskutera vad vi kan erbjuda för tjänster och varför vi är den bästa takläggaren i Täby. Vi kommer också att förse dig med några externa länkar där du kan lära dig mer om tak och takrenovering.

Takläggare Täby

Takläggare Täby – Vi arbetar med följande taktyper:

Få en kostnadsfri offert!

Vi hittar den lösning som passar bäst för ditt tak.

betong

Utför renovering och nybyggnation av alla sorters betongpannor. Betongpannor är extremt slitstarkt och ytbelägget varar i cirka 30 år. Betong tak är både ekonomiskt och hållbart, därför är det också det vanligaste takbeklädnaden i Sverige.

lertegel

Ett klassiskt takbeklädnad. Lertegel har använts i tusentals år. Nackdelen med lertegel är att teglet med tiden får frostsprängningar när mossan ligger på. Därför viktigt att försöka hålla mossan borta.

falsad-plat

Takläggarens favorit val. Ett slitstarkt val. Handknäckt bandat plåt är överlägset det mest hållbara tak-alternativet. Att det dessutom ser vackert ut gör inte saken sämre.

schingel

Internationellt populärt takbeklädnad dock inte i Sverige. Shingel tak är extremt tätt och väger inte mycket. Ett bra alternativ vid klena takstolar.

ytpapp

Används primärt på låglutande tak. Klarar 0 gradigt tak. Mattan skruvas fast och svetsas mellan skarvarna.

profilerad-plat

Plåt som ibland ser ut som betongpannor. Relativt bra alternativ. Nackdelen med Profilerat plåttak är att det måste skruvas fast mot läkten. Dessa skruvars packning behöver med tiden bytas ut. Något som många husägare missköter vilket leder till att vatten läcker igenom.

Så här går det till:

1. OFFERT

1. OFFERT

I samråd med era önskemål tar vi fram en kostnadsfri offert. Offerten är tydlig med vad som ingår, vad det kostar och tidsåtgång.

2. BESTÄLLNING

2. BESTÄLLNING

Efter beställning planeras leverans samt byggstart. Vi skickar en föranmälan till nätägaren och meddelar att det inom kort monteras nya solceller.

3. LEVERANS

3. LEVERANS

Eventuell omläggning utförs samt installation av paneler. Behörig elektriker utför drifttest samt installation av växelriktare vid lämplig plats.

4. BETALNING

4. BETALNING

När taket är färdigmonterat och arbetsplatsen städat skickas fakturan med 10 dagars betaltid. Möjlighet till räntefri avbetalning finns, fråga gärna så berättar vi mer.

Vad finns det för typ av takomläggningar?

Takrenovering:
Taket är en av de mest utsatta delarna på en byggnad och kräver frekvent underhåll och ibland till och med en fullständig renovering. Vi har specialiserat oss på takrenovering och kan erbjuda en mängd olika tjänster såsom byte av takplattor, reparation av takläckage eller jämn en fullständig takrenovering. Vi kan även förse dig med professionell rådgivning om vilka underhållsåtgärder som krävs för att hålla ditt tak i toppskick.

Takomläggning:
En takomläggning är en kostnadseffektiv lösning som ger ditt tak ett nytt liv utan att byta ut hela taket. Vi kan installera ett nytt tak ovanpå det befintliga taket, vilket ger en slät och jämn yta utan att behöva ta bort det befintliga taket. Detta är oftast en snabbare och billigare lösning än en fullständig takrenovering och kan spara dig både tid och pengar i längden.

Takisolering:
Korrekt takisolering är en viktig faktor för att hålla ditt hus varmt och minska energikostnaderna. Vi erbjuder en mängd olika isoleringsmaterial och har expertis på olika isoleringsapplikationer. Vi kan göra en noggrann bedömning av ditt tak och förse dig med professionell rådgivning om vilken isolering som bäst passar dina behov.

Takbesiktning:
Det är viktigt att genomföra en takbesiktning regelbundet för att upptäcka eventuella problem i tid och hindra dem från att utgöra en säkerhetsrisk för dig och din familj. Vi kan genomföra en takbesiktning och förse dig med våra professionella rekommendationer.

Sol & Tak Specialisten är en av de ledande takläggarna i Täby. Vi erbjuder en mängd olika tjänster för alla typer av tak, inklusive takläggning, takomläggning, takrenovering, takisolering och takbesiktning. Vi är stolta över att erbjuda högsta kvalitet och professionellt utfört arbete, och vi gör allt vi kan för att uppfylla våra kunders behov och överträffa deras förväntningar. Om du vill lära dig mer om takrenovering och takarbete, kan du besöka följande extern länk från Vi i Villa

Kontakta oss Läs mer om solceller

När är bästa årstiden för ett takbyte?

Det finns egentligen ingen årstid som är bättre än någon annan då man ska lägga om sitt tak utan det går att utföra ett takbyte året om, även på vintern. Dock bör man undvika att lägga om taket under perioder med mycket nederbörd eller då det är mycket varmt ute.

Hur lång tid tar ett takbyte?

Normalt tar det cirka 2 veckor att lägga om taket på en normalstor villa. Dock finns det flera olika faktorer som kan påverka tiden som bland annat hur stort taket är och vilket takmaterial som ska läggas. Andra saker som också påverkar tiden är om taket har många vinklar och vrån och om taket har en kraftig taklutning.

Hur ofta behöver man utföra ett takbyte?

Normalt bör man genomföra ett takbyte då taket har uppnått en ålder på 40 år, om det inte innan dess inträffat skador som gör att det läcker in vatten. Då bör man istället planera in en takomläggning snarast innan de uppstår kostsamma fuktskador inne i fastigheten.

Hur vet man att det är dags att göra ett takbyte?

Om taket läcker in vatten, det finns fukt och/eller mögel på vinden, då takläkten har fått röta eller då takmaterialet är slitet bör man genomföra en takomläggning. Enklast är att inspektera sitt tak varje år för att kontrollera om det finns skador som kan påverka takets täthet. Man kan också inspektera vinden för att se om det finns fukt eller mögel, vilket är ett tecken på att det är dags att byta tak.

Kan man renovera ett tak?

Om taket inte har uppnått sin förväntade livslängd och fortfarande har ett tätskikt som håller tätt går det att förlänga takets livslängd. Exempelvis kan man tvätta, skrapa och måla om sitt tak så taket får ett nytt ytskikt som skyddar taket mot väder och vind. Framför allt behöver betongpannor och takplåt underhållas löpande så att de klarar av att uppnå sin förväntade livslängd. Boka tid för kostnadsfri offert för takomläggning i Kungsängen

Takläggare TÄBY: Professionell takrenovering och takomläggning

Varför välja Sol & Tak Specialisten som din takläggare i Täby?

Är du i behov av takrenovering, takläggning eller takomläggning i Täby? Då är Sol & Tak Specialisten det självklara valet. Vi är experter på alla typer av tak och erbjuder högkvalitativa tjänster till konkurrenskraftiga priser. Läs vidare för att upptäcka varför vi är det bästa alternativet för dina takbehov i Täby.

Våra tjänster som takläggare i Täby

Takrenovering

Taket är en av de mest utsatta delarna på en byggnad och behöver regelbundet underhåll och ibland även en fullständig renovering. Vi på Sol & Tak Specialisten är specialiserade på takrenovering och erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive byte av takplattor, reparation av takläckage och fullständig takrenovering. Vi kan även ge professionell rådgivning om underhåll för att hålla ditt tak i toppskick.

Takomläggning

En takomläggning är en kostnadseffektiv lösning för att ge ditt tak nytt liv utan att behöva byta ut hela taket. Vi kan installera ett nytt tak ovanpå det befintliga, vilket ger en jämn och slät yta utan att ta bort det gamla taket. Detta är oftast snabbare och billigare än en fullständig takrenovering och kan spara både tid och pengar.

Takisolering

Rätt takisolering är avgörande för att hålla ditt hem varmt och minska energikostnaderna. Vi erbjuder olika isoleringsmaterial och har expertis inom olika isoleringsapplikationer. Vi kan göra en noggrann bedömning av ditt tak och ge professionell rådgivning om vilken isolering som bäst passar dina behov.

Takbesiktning

Regelbunden takbesiktning är viktig för att upptäcka problem i tid och förhindra potentiella säkerhetsrisker. Vi kan genomföra en grundlig takbesiktning och ge professionella rekommendationer för eventuella åtgärder som behövs.

Våra garantier och kundförmåner

När du väljer oss som din takläggare i Täby får du inte bara en högkvalitativ tjänst utan även förmåner som garanterar din tillfredsställelse. Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar och ser till att varje projekt utförs med noggrannhet och professionalism. Här är några av våra garantier och förmåner:

Tydliga och konkreta offerter: Vi erbjuder detaljerade och lättförståeliga offerter som tydligt visar vad som ingår i projektet och dess kostnader. På så sätt vet du alltid vad du kan förvänta dig utan dolda avgifter eller överraskningar.

Utbildad och erfaren personal: Vårt team består av välutbildade och erfarna yrkespersoner som är skickliga inom sitt arbete. Vi är dedikerade till att leverera arbete av högsta kvalitet och säkerställer att varje projekt utförs enligt branschstandarder och säkerhetsföreskrifter.

Högkvalitativa material: Vi använder endast marknadsledande material av hög kvalitet för att säkerställa hållbara och pålitliga resultat. Oavsett om det gäller takplattor, isolering eller andra takkomponenter, kan du lita på att vi väljer de bästa materialen för ditt projekt.

Långa produktgarantier: Vi erbjuder omfattande produktgarantier på våra material för att ge dig extra trygghet och försäkran om kvalitet och hållbarhet. På så sätt kan du vara säker på att ditt nya tak kommer att fortsätta prestera optimalt under lång tid framöver.

Flexibla betalningsalternativ: För att göra det enklare för dig att hantera dina utgifter erbjuder vi möjligheten till räntefri avbetalning och flexibla betalningsplaner. Vi strävar efter att göra våra tjänster tillgängliga för alla och arbetar med dig för att hitta en betalningslösning som passar din ekonomi.

Kontakta oss för din takläggning i Täby

Om du är i behov av takläggning, takrenovering, takomläggning eller andra takrelaterade tjänster i Täby, tveka inte att kontakta oss på Sol & Tak Specialisten. Vi är här för att hjälpa dig med alla dina takbehov och ser fram emot att ge dig den bästa möjliga servicen. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert eller för att diskutera dina projektbehov ytterligare. Med Sol & Tak Specialisten kan du vara säker på att ditt tak är i trygga händer!

Boverkets skrivelser om takarbete.

Kontakta oss.