Takomläggning Kungsängen

Takomläggning Kungsängen? Att se över takets skick för takomläggning är alltid en bra idé. Är taket gammalt är det klokt att montera nytt tätskikt innan. På Sol och Takspecialisten hjälper vi våra kunder med alla sorters takrenoveringar. Vår personal är utbildade för arbeten med tätskikt, betong, tegel, bitumen, samt plåttak. Allt material är av högsta standard och noggrant utvald för att hålla länge i vårt nordiska klimat. Det gör att vi tryggt kan lämna 10 års vattentätsgaranti på alla våra takomläggningar!

Takomläggning Kungsängen

Takomläggning i Kungsängen – Vi arbetar med följande taktyper:

Få en kostnadsfri offert!

Vi hittar den lösning som passar bäst för ditt tak.

betong

Utför renovering och nybyggnation av alla sorters betongpannor. Betongpannor är extremt slitstarkt och ytbelägget varar i cirka 30 år. Betong tak är både ekonomiskt och hållbart, därför är det också det vanligaste takbeklädnaden i Sverige.

lertegel

Ett klassiskt takbeklädnad. Lertegel har använts i tusentals år. Nackdelen med lertegel är att teglet med tiden får frostsprängningar när mossan ligger på. Därför viktigt att försöka hålla mossan borta.

falsad-plat

Takläggarens favorit val. Ett slitstarkt val. Handknäckt bandat plåt är överlägset det mest hållbara tak-alternativet. Att det dessutom ser vackert ut gör inte saken sämre.

schingel

Internationellt populärt takbeklädnad dock inte i Sverige. Shingel tak är extremt tätt och väger inte mycket. Ett bra alternativ vid klena takstolar.

ytpapp

Används primärt på låglutande tak. Klarar 0 gradigt tak. Mattan skruvas fast och svetsas mellan skarvarna.

profilerad-plat

Plåt som ibland ser ut som betongpannor. Relativt bra alternativ. Nackdelen med Profilerat plåttak är att det måste skruvas fast mot läkten. Dessa skruvars packning behöver med tiden bytas ut. Något som många husägare missköter vilket leder till att vatten läcker igenom.

Så här går det till:

1. OFFERT

1. OFFERT

I samråd med era önskemål tar vi fram en kostnadsfri offert. Offerten är tydlig med vad som ingår, vad det kostar och tidsåtgång.

2. BESTÄLLNING

2. BESTÄLLNING

Efter beställning planeras leverans samt byggstart. Vi skickar en föranmälan till nätägaren och meddelar att det inom kort monteras nya solceller.

3. LEVERANS

3. LEVERANS

Eventuell omläggning utförs samt installation av paneler. Behörig elektriker utför drifttest samt installation av växelriktare vid lämplig plats.

4. BETALNING

4. BETALNING

När taket är färdigmonterat och arbetsplatsen städat skickas fakturan med 10 dagars betaltid. Möjlighet till räntefri avbetalning finns, fråga gärna så berättar vi mer.

Vad finns det för typ av takomläggningar?

Taket på ens hus är en viktig del av byggnaden som skyddar den mot elementen och ger den struktur. Det är också en av de delar på huset som utsätts för mest slitage över tid. Därför är det viktigt att veta vilka olika typer av takomläggningar som finns och hur de skiljer sig åt.

Traditionellt sett har tegelpannor varit det vanligaste alternativet för takomläggningar i Sverige. De kan hålla upp till 100 år och är relativt billiga att installera. En nackdel är dock att de är tunga, vilket kan påverka takkonstruktionen och också göra dem svårare att byta ut. En annan populär typ av täckning är metallplattor. Det som kännetecknar metallplattor är att de är lätta, hållbara och relativt billiga. De kan installeras på en låg lutning och finns i olika färger och utföranden. Nackdelen med metallplattor är att de kan vara bullriga under regniga dagar.

En tredje typ av takomläggning som har blivit allt mer populär på senare år är miljövänliga alternativ som till exempel solpaneler och gröna tak. Solpaneler är ett bra alternativ för att producera miljövänlig energi och kan användas för att minska energikostnaderna. Gröna tak är också miljövänliga och kan bidra till att bevara luftkvaliteten i stadsmiljöer. Nackdelen med dessa alternativ är att de kan vara mer kostsamma och kräva mer underhåll.

Ett annat alternativ är att använda asfaltplattor. Detta är en vanlig typ av takomläggning i USA, men har inte blivit lika populär i Sverige. Asfaltplattor är billiga och lätta att installera, men de har en kortare livslängd än andra material och kan behöva bytas ut oftare. Även om de är lätta är de likväl klassade och de producerar nästan lika mycket vindbrus som metallplattor.

Slutligen finns det också takpapper som används som en täckning för en lång rad olika tak. Takpapp kräver inte mycket underhåll och är något av det billigaste alternativet på marknaden. En nackdel med takpapp är dock att det kan brytas ned av solens UV-strålar och kräver därför vanligtvis en behandling för att undvika detta. Takpapp är också svårare att få en estetiskt tilltalande och kan se billigt ut.

Taket på ens hus är viktigt och det finns många olika alternativ att välja mellan när det gäller takomläggningar. Beroende på ens behov och budget kan man välja mellan olika material som tegelpannor, metallplattor, solpaneler och gröna tak eller asfaltplattor och takpapper. Det är viktigt att undersöka varje alternativ och deras för- och nackdelar innan man bestämmer sig. Det är en investering för framtiden så det är viktigt att tänka på vad som är optimalt för ens hus och plånbok. Kontakta oss

Läs mer om solceller

När är bästa årstiden för ett takbyte?

Det finns egentligen ingen årstid som är bättre än någon annan då man ska lägga om sitt tak utan det går att utföra ett takbyte året om, även på vintern. Dock bör man undvika att lägga om taket under perioder med mycket nederbörd eller då det är mycket varmt ute.

Hur lång tid tar ett takbyte?

Normalt tar det cirka 2 veckor att lägga om taket på en normalstor villa. Dock finns det flera olika faktorer som kan påverka tiden som bland annat hur stort taket är och vilket takmaterial som ska läggas. Andra saker som också påverkar tiden är om taket har många vinklar och vrån och om taket har en kraftig taklutning.

Hur ofta behöver man utföra ett takbyte?

Normalt bör man genomföra ett takbyte då taket har uppnått en ålder på 40 år, om det inte innan dess inträffat skador som gör att det läcker in vatten. Då bör man istället planera in en takomläggning snarast innan de uppstår kostsamma fuktskador inne i fastigheten.

Hur vet man att det är dags att göra ett takbyte?

Om taket läcker in vatten, det finns fukt och/eller mögel på vinden, då takläkten har fått röta eller då takmaterialet är slitet bör man genomföra en takomläggning. Enklast är att inspektera sitt tak varje år för att kontrollera om det finns skador som kan påverka takets täthet. Man kan också inspektera vinden för att se om det finns fukt eller mögel, vilket är ett tecken på att det är dags att byta tak.

Kan man renovera ett tak?

Om taket inte har uppnått sin förväntade livslängd och fortfarande har ett tätskikt som håller tätt går det att förlänga takets livslängd. Exempelvis kan man tvätta, skrapa och måla om sitt tak så taket får ett nytt ytskikt som skyddar taket mot väder och vind. Framför allt behöver betongpannor och takplåt underhållas löpande så att de klarar av att uppnå sin förväntade livslängd. Boka tid för kostnadsfri offert för takomläggning i Kungsängen